5 wskazówek, jak jeść jak smakosz i zachować zdrowie
Czy lubisz jedzenie? Czy ekscytują Cię nowe trendy żywieniowe i kreatywne przepisy? Czy podczas podróży najpierw przeglądasz listę restauracji, zanim jeszcze znajdziesz hotel, albo zdecydujesz, które atrakcje odwiedzić? Tak i wiem, że nie jestem sam. Mój kanał na Instagramie jest tego dowodem. Uwielbiam fotografować jedzenie, jeść nowe potrawy, poznawać historię jedzenia i rozmawiać z ludźmi odpowiedzialnymi za jedzenie, które jem, czy to rolnikami, producentami czy szefami kuchni. Gotowanie to moja forma relaksu, a spotkania z ludźmi, którzy kochają jedzenie tak samo jak ja lubię, sprawiają mi frajdę. Dla niektórych żywność to tylko pożywienie. W porządku. Masz inne zainteresowania. Ale ten post nie jest dla Ciebie. Ten post jest dla smakoszy. Ten post jest dla osób, które chcą jeść jak smakosz i zachować zdrowie.

Jeśli to brzmi jak Ty, to ten post jest dla Ciebie.

Wbrew powszechnemu przekonaniu nie musisz dużo wiedzieć o jedzeniu, aby być smakoszem. Niektórzy ludzie są snobami jeśli chodzi o jedzenie i są myleni jako smakosze. To określenie może być przereklamowane, ale nikt nie był w stanie wymyślić alternatywy, która najlepiej opisuje ludzi takich jak my. Ludzi, którzy czerpią przyjemność z dobrego posiłku, kreatywnego łączenia potraw, pomysłowej prezentacji talerza.

Niestety, ludzie tacy jak my często zmagają się z utrzymaniem wagi, zdrowym życiem i utrzymaniem sprawności. Spójrzmy prawdzie w oczy, kiedy lubisz sobie pozwolić, łatwo jest z tym przesadzić. Ale jestem tutaj, aby powiedzieć, że można to zrobić. Możesz jeść jak smakosz i zachować zdrowie. Zachowanie formy jest również możliwe i możesz przeczytać moje porady dotyczące jedzenia jak bloger kulinarny i bądź w formie jako odniesienie.

Moim celem jest żyć jak Foodie Fit Life! Nie zawsze mi się to udaje. Nadal mam 10 funtów, których chcę się pozbyć i czas, aby zgolić mój bieżący PR. Ale ciągle się uczę, szukam nowych dróg i świadomie rozwijam nawyki, które pomogą mi żyć tak, jak chcę, w sposób, który nie jest restrykcyjny. Życie jest na to za krótkie. Poniższe wskazówki, którymi się z wami dzielę, wynikają z tych doświadczeń i tego, co mi się sprawdziło.

Nie jestem lekarzem ani dietetykiem. Jestem profesjonalnym pisarzem kulinarnym i blogerem, który zawsze je na mieście – od otwarcia nowych restauracji po wielodaniowe kolacje winne, gale charytatywne i imprezy. Te posiłki niszczą mój budżet kaloryczny za jednym razem. Zawsze mi się spieszy. Jeśli nie jem i nie odkrywam poza domem, siedzę przy stole w jadalni, przed komputerem, piszę i wykonuję milion zadań wymaganych do prowadzenia strony internetowej i bycia cyfrowym influencerem. To. To wszystko nie jest dobrym przepisem na zachowanie zdrowia i zrzucenie kilogramów. Kiedy jesteś w drodze, łatwo jest złapać pierwszą rzecz, którą znajdziesz, i zwykle nie jest to zdrowa opcja. Szybkie i zdrowe są trudne do zdobycia. Kiedy pracujesz w domu, siedzisz i łatwo jest sięgnąć po niezdrową przekąskę ze spiżarni i bezmyślnie podjadać cały dzień. Myślę, że wiesz o co chodzi. Szanse na zachowanie zdrowia są dla nas, smakoszy.

Diety nie działają dla smakoszy. Diety są restrykcyjne i często powtarzalne. Kto byłby podekscytowany jedzeniem pieczonego kurczaka i brokułów gotowanych na parze każdego wieczoru lub kapuśniaku każdego dnia? Jak wyjść, żeby zjeść z przyjaciółmi i poprosić o zwykłą zieloną sałatkę z dressingiem i zwykły kawałek kurczaka? To niemożliwe. Jest przez to część naszego umysłu i duszy. I dlatego diety zawodzą. Zamiast tego, oto jak jeść jak smakosz i zachować zdrowie.

Teraz możesz pomyśleć, że jestem szalony. Jak mogę jeść jak smakosz i cieszyć się wszystkimi niesamowitymi potrawami na Instagramie – od zabójczych burgerów, gigantycznych pączków, lodowych w rożkach, churro i bekonem – i zachować zdrowie? Zwłaszcza, gdy większość manii smakoszy jest niesamowicie pobłażliwa i tucząca, i tak trudno się im oprzeć.

Oto odpowiedź, nie opierasz się.

Próbujesz. Pobłażasz. Dopóki nie masz ograniczeń dietetycznych i alergii, możesz cieszyć się tymi grzesznymi przyjemnościami z umiarem. Równowaga jest kluczem. Kiedy wieczorem wychodzę do nowej restauracji lub na imprezę, tego dnia jem chude, wegetariańskie śniadanie i lunch. Próbuję każdego dania postawionego przede mną, ale nie kończę tego. I zawsze lubię każdy kęs. Jeśli czujesz się winny, jaki to ma sens? Żyj, ciesz się i postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami, aby jeść jak smakosz i zachować zdrowie.

5 wskazówek, jak jeść jak smakosz i zachować zdrowie

  1. Żyj w kolorze. Jedz w kolorze!
    „Im więcej koloru w swoim życiu, tym będziesz szczęśliwszy” – mawiała mi siostra. Odniosła się do mojej przeważnie czarnej garderoby, ale zamiast tego zastosowałam ją do jedzenia. Ona miała rację. Kolorowe jedzenie sprawia, że ​​jestem szczęśliwszy! Nie jest tajemnicą, że jemy oczami. Kolor wyskakuje! To sprawia, że ​​talerz jest oszałamiający wizualnie. W tym miejscu smakosze nie mogą się powstrzymać przed wyciągnięciem telefonu, aby zrobić zdjęcie talerza. Bardziej ekscytujący jest kolorowy talerz przed tobą. To tutaj pojawia się mnóstwo warzyw. Im więcej warzyw, w każdym kolorze tęczy, tym ładniejszy talerz i zdrowszy posiłek. Uwielbiam to, że Miski Odżywcze Mann są pełne kolorów. Szczególnie zielone i pomarańczowe warzywa są pełne witamin i składników odżywczych. Pomyśl o szpinaku, brokułach, jarmużu, boćwinie, batatach, marchewce, dyni piżmowej i papryce.

Południowo-zachodnia miska Chipotle z batatami, żółtą kukurydzą, czarną fasolą, jarmużem, kalarepą, kalafiorem i salsą pomidorową była nie tylko zabawna, ale także smaczna. Cauli-Rice Curry z zieloną ciecierzycą i tym pięknym żółtym kolorem curry było oszałamiające.

Możesz je jeść prosto z opakowania, ale jeśli nie jesteś w drodze, wolę położyć je na ładnym talerzu, dodać świeże zioła i nadać mu wygląd restauracyjnego posiłku. Gwarantuję, że spodoba ci się to bardziej.

  1. Uważaj na swój rozmiar
    Kiedy kochasz jedzenie, łatwo jest nadużywać. Dlatego ważne jest, aby zwracać uwagę na swój rozmiar, czyli wielkość porcji. Kiedy wychodzę coś zjeść, wolę dzielić się posiłkami (i kaloriami) z przyjaciółmi. Poza tym nigdy nie skończę pełnego talerza. Często następnego dnia wychodzę na lunch z torbą dla psa. W domu używam dłoni jako przewodnika do pomiaru białek (mówią, że jest to odpowiednik talii kart, ale kto ma talię kart przez cały czas?) Według American Heart Association białka powinny być w pobliżu 3 uncje i ziarna i makarony w około ½ filiżanki. Dobra wiadomość jest taka, że ​​warzywa tak naprawdę nie wymagają odmierzania, więc używaj ich, aby Cię nasycić. Nourish Bowls są idealnie porcjowane na jedną porcję posiłku, co jest świetne, jeśli spieszysz się z przygotowaniem posiłku lub jesteś w drodze. Jedna miska to dla mnie więcej niż jedna porcja, więc podzieliłam się nią z mężem. Każda miska zajmuje tylko 3-4 minuty w kuchence mikrofalowej i ma kalorie od 220 do 420. Na obiad uzupełniałem go resztkami białka z kolacji poprzedniego wieczoru. Na obiad grillowanego kurczaka, chudą wołowinę typu strips lub polędwicę, krewetki, łososia lub przegrzebki doprawione po prostu czosnkiem, solą i pieprzem. Sosy w misce były wystarczająco aromatyczne, dodałem tylko trochę świeżej, popękanej papryki. Było łatwo, smacznie i szybko. Sosy w misce były wystarczająco aromatyczne, dodałem tylko trochę świeżej, popękanej papryki. Było łatwo, smacznie i szybko. Sosy w misce były wystarczająco aromatyczne, dodałem tylko trochę świeżej, popękanej papryki. Było łatwo, smacznie i szybko.
  1. Planuj z wyprzedzeniem
    Słyszałeś o Meal Prep? Jeśli potrafisz to opanować, moja czapka jest dla ciebie. Jesteś w doskonałej pozycji, aby jeść jak smakosz i zachować zdrowie. Chociaż bardzo się staram, rzadko zdarza się to w moim domu. Przynajmniej nie w taki sposób, w jaki większość ludzi ma zamiar z planowanym menu nowych przepisów, szczegółową listą zakupów i paczkowanymi porcjami. Żonglując terminami i mnogością projektów, harmonogramami podróży i zaproszeniami w ostatniej chwili na nowe otwarcia restauracji, nie zawsze wiem, kiedy będę jadł w domu. Mój mąż lub ja zwykle udajemy się do sklepu spożywczego w pośpiechu i kupujemy te same produkty, które jemy co tydzień. Nasze posiłki składają się głównie z grillowanych mięs, ryb lub kurczaka, warzyw i sałatek z dużą ilością przypraw. Nie jest to bardzo ekscytujące, ale jest to element równoważenia zdrowego odżywiania w domu z pobłażaniem sobie podczas jedzenia poza domem. Kilka rzeczy, które na nas działają, to kupowanie większych opakowań piersi z kurczaka i łososia. Pakujemy próżniowo małe torebki po dwie porcje i zamrażamy, a następnie każdego dnia, kiedy jemy w domu, wyjmujemy jedną z zamrażarki na tę noc. Jeśli wiem, że następnego dnia będę w domu na lunchu, upieczemy dodatkową porcję na szybki lunch następnego dnia. Dodanie tego już ugotowanego białka do Nourish Bowl było idealne na szybki ciepły lunch ze świeżymi warzywami, zbożami i sosem. A co najważniejsze, był gotowy w mniej niż 5 minut! Podobało mi się również, że miski miały wszystkie warzywa posiekane i gotowe do użycia, a w środku opakowanie z sosem. To przenosi przygotowanie posiłków na zupełnie nowy poziom. następnie każdego dnia, kiedy jemy w domu, wyjmujemy jedną z zamrażarki na tę noc. Jeśli wiem, że następnego dnia będę w domu na lunchu, upieczemy dodatkową porcję na szybki lunch następnego dnia. Dodanie tego już ugotowanego białka do Nourish Bowl było idealne na szybki ciepły lunch ze świeżymi warzywami, zbożami i sosem. A co najważniejsze, był gotowy w mniej niż 5 minut! Podobało mi się również, że miski miały wszystkie warzywa posiekane i gotowe do użycia, a w środku opakowanie z sosem. To przenosi przygotowanie posiłków na zupełnie nowy poziom. następnie każdego dnia, kiedy jemy w domu, wyjmujemy jedną z zamrażarki na tę noc. Jeśli wiem, że następnego dnia będę w domu na lunchu, upieczemy dodatkową porcję na szybki lunch następnego dnia. Dodanie tego już ugotowanego białka do Nourish Bowl było idealne na szybki ciepły lunch ze świeżymi warzywami, zbożami i sosem. A co najważniejsze, był gotowy w mniej niż 5 minut! Podobało mi się również, że miski miały wszystkie warzywa posiekane i gotowe do użycia, a w środku opakowanie z sosem. To przenosi przygotowanie posiłków na zupełnie nowy poziom. Podobało mi się również, że miski miały wszystkie warzywa posiekane i gotowe do użycia, a w środku opakowanie z sosem. To przenosi przygotowanie posiłków na zupełnie nowy poziom. Podobało mi się również, że miski miały wszystkie warzywa posiekane i gotowe do użycia, a w środku opakowanie z sosem. To przenosi przygotowanie posiłków na zupełnie nowy poziom.
  1. Różnorodność jest przyprawą życia!
    Jako smakosz lubię próbować nowych potraw, nowych kombinacji, nowych przypraw, sosów i technik przygotowywania potraw. Dzięki temu jedzenie jest ciekawe. Stąd te szalone mody na jedzenie. Wynalazł je znudzony smakosz! Włączenie do diety różnych składników, warzyw i zbóż, których normalnie nie jesz, nie tylko sprawia, że ​​jest ona ekscytująca, ale także zdrowsza. Raz po raz słyszysz, że równowaga jest kluczowa, że ​​jedzenie zbyt dużej ilości jednej rzeczy nie jest dla ciebie dobre. Różnorodność jest przyprawą życia! Oto wskazówka. Włącz co tydzień nowe warzywo do swojej diety, wypróbuj nową przyprawę i eksperymentuj z etnicznymi potrawami innymi niż twoje.

Jak jeść jak smakosz i zachować zdrowie z GoEpicurista.com #SundaySupper # Nourish2Flourish

Nourish Bowls zawiera niezłą różnorodność warzyw, których normalnie nie kupuję i miałam świetne sosy. Brukselka, ulubieniec smakoszy zwykle duszony w maśle i bekonie w restauracjach, otrzymuje o wiele zdrowszą kurację z wędzoną słodką polewą zmieszaną z brązowym ryżem, kalarepą i jarmużem w misce „Smokehouse Brussels”.

Jarmuż, ulubieniec superfood świata smakoszy, odkąd Gwyneth upiekła chipsy z jarmużu na Ellen w 2011 roku, a Bon Appetit nazwany 2012 rokiem jarmużu, jest również w południowo-zachodnim Chipotle i Monterey Risotto.

Kalafior, obecnie nazywany „nowym jarmużem” według prognostów trendów żywieniowych, pojawia się w większej liczbie restauracji w menu i na bardziej kreatywne sposoby niż po prostu jako część „gotowanej na parze mieszanki warzywnej”. Ryż kalafiorowy oferował naszym z nas unikanie / redukcję węglowodanów z opcją ryżu bez poczucia winy i był pyszny w misce Cauli-Rice Curry. Sos curry miał odpowiednią równowagę przypraw. Pięć odmian misek zapewnia szeroką gamę smaków, od pieczonego czosnku, przez wędzoną glazurę, po Sriracha, południowo-zachodni chipotle i curry. Dodając różne białka, możliwości są nieograniczone.

  1. Dowiedz się, skąd pochodzi Twoje jedzenie
    Historia jedzenia jest ważna. Z przyjemnością spotykałem rolników, producentów i szefów kuchni oraz dzieliłem się ich historiami. To z kolei sprawiło, że jeszcze bardziej doceniłem to, co jem. Zachęcono mnie również do zdrowszego odżywiania, ponieważ im więcej wiesz, tym lepsze wybory dokonujesz. Byłem szczęśliwy, gdy dowiedziałem się, że Mann’s jest firmą rodzinną, którą zarządza od trzech pokoleń od 1939 roku. Rodziny Nucci i Ramsey są właścicielami i pracują w kilku obszarach organizacji. Ich dyrektor generalny, większość rady dyrektorów i ponad 65% jej udziałowców to kobiety, które od 2012 r. Posiadają certyfikat Women’s Business Enterprise National Council (WBENC) jako firma należąca do kobiet. To rządzi!

Często, gdy widzimy zapakowaną żywność w sklepie spożywczym, od razu myślimy, że to duża korporacja bez twarzy. Poznanie ich historii i poświęcenie się dostarczaniu wysokiej jakości składników było powodem, dla którego zdecydowałem się dołączyć do Ruchu Niedzielnej Wieczerzy i wziąć udział w kampanii „Odżywiaj się, by rozkwitać dzięki Mann’s Nourish Bowls”. To było wspaniałe odkrycie tego łatwego i pożywnego sposobu na szybkie przygotowywanie posiłków, które pokochałby każdy smakosz. Możesz dowiedzieć się więcej o Nourish Bowls, odwiedzając ich stronę internetową i śledząc ich media społecznościowe.