Beefsteak

Już dawno nie było u nas przepisów kulinarnych. Dlatego też postanowiłyśmy coś dla Was przygotować. Ostatnio nie miałyśmy pomysłu na pyszny, szybki obiad. Inspiracji szukałyśmy w internecie i natrafiłyśmy na świetny przepis na steki wołowe. My zrobiłyśmy nasze steki z mizerią i młodymi ziemniaczkami wraz ze świeżym koperkiem. Do tego czerwone wino i voila. Zapraszamy na przepis i zdjęcia :)

Przepis na steki :

Pokroić mięso wołowe na porcje o grubości 4 cm. Wołowinę ubić pięściami, nie tłuczkiem. Steki przyprawić papką z czosnku, posiekanego tymianku,soli, pieprzu, i oliwy. Odstawić porcje mięsa do lodówki na 2 godziny. Po wyciągnięciu zeskrobać przyprawy, żeby się nie przypaliły na patelni. Nagrzać patelnię z tłuszczem ( my użyłyśmy oliwy ). Smażyć steki 8 minut ( po 4 z każdej strony ). Nie dociskać mięsa podczas smażenia, gdyż niepotrzebnie wyciśniemy z niego sok.

Składniki :

– kawał mięsa wołowego
– tymianek
– czosnek
– pieprz
– sól


Dalej

Podziel się z innymi!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *