771.

771.

Sernikowe ciastko kukurydziane z jabłkiem, truskawkami, orzechami macadamia, konfiturą z porzeczki i miętą

PRZEPIS /porcja/
20g mąki kukurydzianej
20g kaszy kukurydzianej
białko jaja
jabłko
truskawki
100g twarożku grani
łyżka dżemu
10g orzechów
szczypta proszku do pieczenie, cynamonu, soli
Suche składniki mieszamy. Pół jabłka kroimy w drobną kostkę, pół ścieramy na tarce i dodajemy do masy. Mieszamy z białkiem i pokrojonymi truskawkami. Dodajemy twarożek i dokładnie łączymy wszystko ze sobą. Masę przekładamy do kokilki, na wierzchu dekorujemy dżemem i orzechami. Pieczemy 30 min w 180 st.

Dalej

Podziel się z innymi!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *