1503. Gotujemy w weekend, cz. 63

Zobacz blog
Witajcie!

Dziś kolejna odsłona mojej ukochanej ryżywianki.

Tym razem postawiłam na połączenie nektarynek i  malin.

Oto jak wyszło:




Składniki:

szklanka mleka

szklanka płatków ryżowych
15 malin

1 duża nektarynka 
wiórki kokosowe

Czynności:

1. Mleko wlewamy do garnka, chwilę gotujemy, po czym dodajemy do niego płatki ryżowe. Mieszamy do momentu, aż całość się zagotuje. 
2. Maliny i nektarynki myjemy.

3. Maliny ugniatamy na papkę, a nektarynki kroimy na kawałki.
4. Do miski przekładamy naszą ryżowiankę, kładziemy maliny, mieszamy całość.

5. Na wierzch kładziemy pokrojone fragmenty nektarynek oraz posypujemy wiórkami kokosowymi. Do chce może dosłodzić miodem, ale ja nie mam takiej potrzeby.
6. Wkładamy do lodówki na jakąś godzinę (choć ja najczęściej robię tak, że wkładam ryżowiankę na całą noc i rano mam gotowy posiłek).
7. Po upływie tego czasu wyjmujemy nasze danie i gapimy się nań chwilę z ukontentowaniem.
8. Żremy!

Wypróbujecie?

Kathy i Leon

Dalej

Podziel się z innymi!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *