Rozgrzewające desery na zimowe wesele

Nie ma nic lepszego niż rozgrzanie się pyszną ucztą w środku zimy. Szczególnie jeśli obchodzisz jeden z najlepszych dni swojego życia i masz okazję wbić się w słodycze. Znajoma, warszawska firma cateringowa o nazwie Żółta Żyrafa, pomogła mi w przygotowaniu propozycji na pyszne, rozgrzewające desery na wesele.

Tort weselny może być deserem z wyboru na większość wesel, ale istnieje wiele innych opcji deserowych do wyboru. Niezależnie od tego, czy jest to coś, co zapewnia Twój lokal lub firma cateringowa, czy ciężarówka z jedzeniem, bez której nie możesz żyć w ten wielki dzień, szeroki wybór deserów nie tylko uszczęśliwi gości, ale także sprawi, że nie przegapisz tego byle co!

Jeśli więc szukasz idealnych zimowych deserów weselnych, które uzupełnią Twój tort weselny w tym sezonie, nie szukaj dalej.

Gorący Pudding

Nie ma nic lepszego niż gorący budyń w zimny lub (miejmy nadzieję, że nie!) Deszczowy dzień. A do wyboru jest tak wiele smaków. Od samosasujących budyniów czekoladowych, budyniowych na patyku, puddingów chlebowo-maślanych, puddingów ryżowych i tradycyjnych puddingów śliwkowych; i tak dalej!

Pudding będzie łatwym dodatkiem do Twojego menu dla wielu firm cateringowych i pomoże rozgrzać gości od środka. Dodatkowa wskazówka, połącz ją z gorącym kremem, aby dodać zimowego charakteru. Podziękujesz mi później.

Gofry

Gofry to nie tylko amerykańskie śniadanie na śniadanie, to pyszny deser, który podbił świat. Gorący gofr w połączeniu z nutellą, bananem, budyniem lub truskawkami sprawi, że Twoi goście będą ślinić się z niecierpliwością od chwili, gdy powiesz „Tak”.

Ponadto są teraz łatwo dostępne, ponieważ wiele par decyduje się na zamawianie food trucków na wesela. Może to być świetna opcja, jeśli organizujesz wesele z miejscem na zewnątrz lub wyjściem na zewnątrz i może pomóc zapewnić rozrywkę gościom, gdy nie masz zdjęć.

Naleśniki

Francuskie wesela w stylu prowincjonalnym i europejskim są obecnie bardzo modne, więc przenieś swój motyw na wyższy poziom, jedząc na weselu europejskie naleśniki w stylu ulicznym.

Są zabawne, ręcznie robione i można je uzupełnić szeregiem niesamowitych i pysznych dodatków, aby przenieść cały deser na wyższy poziom.

Uważaj tylko, jeśli masz coś z kroplami czekolady i masz na sobie białą sukienkę. Nie chcesz skończyć na noszeniu krepy!


Naleśniki Holenderskie

Kontynuacją naszego tematu pysznych dań kuchni europejskiej i śniadaniowej są holenderskie naleśniki, znane również jako Poffertjes. Zamiast być cienkimi naleśnikami, jak tradycyjne naleśniki, pikle lub naleśniki, holenderskie naleśniki to puszyste kulki naleśnika, które można podawać na talerzach lub szaszłykach.

Kolejna uczta, która będzie idealna dla Twojego fetyszu z food trucka, holenderskie naleśniki są podawane w małych, łatwych do spożycia kawałkach i są równie smaczne z cukrem lub cynamonem, jak podawane z syropami i rozpuszczonymi czekoladkami.

Jest to zdecydowanie jedna uczta, która da ci rozgrzewającą satysfakcję, gdy zobaczysz, jak ciepło podnosi się, gdy przechodzi przez ladę.

Placki, tarty i ciasta francuskie

Jeśli wolisz coś bardziej tradycyjnego, rozważ na deser gorący placek, tartę lub placek. Podobnie jak budyń, te niesamowite kombinacje ciast mogą być podawane z wieloma niesamowitymi dodatkami i są dostępne w różnych smakach do wyboru.

Szarlotka, ciasto jagodowe, ciasto orzechowe – lista jest długa! Co więcej, jest to styl deseru, który wiele firm cateringowych lub lokali powinno być w stanie osiągnąć na zimowy dzień.

Gotowanie ciasta bezglutenowego jest również łatwiejsze niż kiedykolwiek, aby mieć deser, który będzie dostępny dla wszystkich alergików i wymagań dietetycznych.

kawa
Przerwa kawowa to doskonały czas na spokojną rozmowę.

Gorąca czekolada

Kawa i herbata są często podstawą przyjęć weselnych i są łatwo dostępne dla gości na zakończenie wieczoru. Ale jeśli masz zimowy ślub, rozważ zamiast tego zamówić wózek z kawą lub gorącą czekoladą.

Chociaż możemy się oszukiwać, że gorąca czekolada to tylko kolejny gorący napój, z przykrością muszę powiedzieć, że faktycznie należy do kategorii deserów. Nie przeszkodzi mi to jednak w zamawianiu deseru śniadaniowego rano!

Nie ma nic lepszego niż rozgrzanie dłoni wokół kubka gorącej czekolady w zimny dzień, a to będzie świetny dodatek do zimowego menu. Możesz zrobić to trochę bardziej fantazyjnie, dodając dodatkowe kawałki, takie jak pianki, cukier wanilinowy, cynamon lub karmel, aby uzyskać dodatkową pyszną ucztę.

Gorące pączki

Niezależnie od tego, czy nazywasz je „pączkami”, czy „pączkami”, nie można temu zaprzeczyć, są pyszne. Ściany z pączków stały się ważną cechą wesel w ciągu ostatnich 12 miesięcy, a umieszczenie różnych rodzajów lukru i dekoracji pionowo na ścianie to świetny sposób, aby Twój stół deserowy wyróżniał się jeszcze bardziej.

Jeśli jednak organizujesz zimowy ślub, rozważ pominięcie mrożonych pączków i zamiast tego wybierz pączki z gorącym dżemem. Możesz nie być w stanie wyeksponować ich na ścianie, ale Twoi goście będą Ci wdzięczni, gdy zatopią zęby w czymś ciepłym i słodkim.

Grzane Wino lub Grzany Cydr

Niektórzy ludzie mogą uważać je za bardziej podstawowy składnik niż deser, ale uważamy, że należą one do obu kategorii.

Gorące napoje to absolutny must-have na Waszych weselach, więc aby urozmaicić swoje menu napojów, warto rozważyć kilka kadzi z grzanym winem lub grzanym cydrem na dzień. Może to być świetna opcja, aby rozgrzać gości po ceremonii i podczas przyjęcia przed podaniem gorących deserów.

Ponadto możesz wybrać drogę, aby były dostępne jako zwykłe napoje lub sprawić, by były trochę słodsze, jeśli masz mniej deserów. Przepisy na grzane wino i cydr, w tym masło i czekoladę, to świetny sposób, aby dodać ten gęsty kremowy element do napoju i uczynić go o wiele słodszym.